naar de homepage

Kunstprojecten voor scholen

Kinderen zijn van nature creatief. Creativiteitsontwikkeling in brede zin biedt de mogelijkheid om bij kinderen (en volwassenen) hun flexibiliteit, gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en betrokkenheid bij anderen te vergroten. Een kunstproject is daar een fantastisch middel voor.

Of het nu gaat om project van een dagdeel met één groep of een project waar de hele school bij betrokken is, XL ARt~WORKS maakt het mogelijk.

Kunst- en cultuureducatie

In het kader van kunst- en cultuureducatie is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor een kunstproject. Deze subsidie wordt voor de school aangevraagd.

Rode draad bij ieder project is het kennis maken met verschillende beeldende technieken en kunststromingen en het stimuleren van het creatief vermogen bij kinderen (en leerkrachten). Ieder project is uniek en speelt direct in op de behoefte van de school.
Of het nu gaat om muurschilderingen voor de buitenmuren, een scheidingswand in de theaterruimte, een kunst-,speeltoestel of een kunstzinnige aankleding van de gemeenschappelijke ruimte of de gangen, vrijwel alles is mogelijk.

Een voorbeeld hoe een kunstproject in zijn werk gaat, ziet u bijvoorbeeld bij op de foto's van de Troelstraschool in Amsterdam.

Talentontwikkeling

Het ontdekken van creatieve talenten en het samen toewerken naar een blijvend resultaat werkt verbindend en vergroot de eigen verantwoordelijkheid voor de (openbare) ruimte. Daarnaast is het ook nog geweldig leuk om te doen.

Neemt u contact op wanneer u van gedachten wilt wisselen over een project dat u binnen uw school wilt realiseren.

Subsidie

Scholen beschikken zelden over de middelen om (grootschalige) kunstprojecten te realiseren. Gelukkig is er de mogelijkheid om o.a. in het kader van kunst- en cultuureducatie, subsidie aan te vragen bij verschillende fondsen.
Deze aanvraag wordt door ons geregeld.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw school? Neem contact op →

 

Bekijk alle foto's