naar de homepage

De boeken

Creativiteit...géén kunst!

Geschreven door Lia Nijman en Jenny de Bode. 3e druk 2014, uitgeverij Akasha

Een denk-, durf- en doeboek
Ook jij bent creatief, al denk je er misschien zelf anders over.
Je kunt het in de loop der jaren verleerd zijn maar daar is wat aan te doen.

Met wat aanmoediging en stimulans zul je zien dat ook jij je creatieve capaciteiten volledig kunt benutten en er bovenal heel erg van kan genieten.

Dit boek zit barstensvol oefeningen die:

Hoe bedenk je het?!

Geschreven door Jenny de Bode en Lia Nijman. 1e druk 2014, uitgeverij Coutinho

Een boek over creatief denken voor het basisonderwijs
Leerkrachten in het basisonderwijs moeten continu prikkelen, stimuleren, motiveren en nieuwe invalshoeken bedenken. Zo bevorderen zij een onderzoekende en nieuwsgierige leerhouding bij hun leerlingen. Dat vraagt van hen de nodige flexibiliteit en inventiviteit, kortom een enorm creatief denkvermogen. Juist over die vaardigheid zijn leerkrachten vaak onzeker.

Hoe bedenk je het?! is een uniek basisboek met meer dan 100 denkstrategieën en werkvormen. Naast praktische handvatten biedt het theorie voor het bevorderen van een creatief klassenklimaat en het ontwikkelen van het oplossingsgericht vermogen bij kinderen in alle basisschoolleeftijden (en bij leerkrachten). Met spel in de onderbouw en onderzoekend leren in de bovenbouw worden meningen, oordelen en manieren van denken onderzocht. Kinderen leren ideeën genereren, informatie ordenen en vragen stellen met behulp van vaardigheden als associëren, combineren, verbanden leggen, sorteren en organiseren.

Er is ook ruime aandacht voor empathische vaardigheden, waarmee de ontwikkeling van ‘21st century skills’ wordt gestimuleerd in alle jaargroepen. Hierdoor krijgen kinderen beter grip op de wereld waarin ze opgroeien.

Bestellen

Slechts € 22,50.
Geen verzendkosten.
Bestel direct bij de Bol.com (opent in nieuw venster).

 

Bestellen

Slechts € 26,00.
Geen verzendkosten.
Bestel direct bij de Bol.com (opent in nieuw venster).